pasta per brioche dolcesale





Ingredienti:
  • 500g farina 360W
  • 250g latte intero
  • 10g malto in povere
  • 20g latte in polvere
  • 12.5 lievito di birra
  • 40g zucchero semolato
  • 10g sale
  • 100g tuorli
  • 100g burro

Preparazione:
Mettere la farina, il malto e il latte in polvere nella planetaria; a parte sciogliere il lievito nel latte con lo zucchero e versateli in planetaria sulle farine. Lasciate impastare aggiungendo I tuorli. Unite infine il burro ammorbidito e lasciatelo incorporare fino a ottenere una pasta liscia ed elastica. Creato l’impasto potete utilizzarlo per diversi tipi di ricette e forme.

Ricetta di L.Montersino

Per esempio con questa base ho realizzato i:

Ingredients:

  • 500g 360W flour
  • 250g whole milk
  • 10g malt powder
  • 20g powdered milk
  • 12.5 fresh yeast (4g dry yeast)
  • 40g caster sugar
  • 10g salt
  • 100g yolks
  • 100g butter

Preparation:
Put the flour, malt and milk powder in the mixer; apart from dissolving the yeast in the milk with the sugar and pour them into the mixer on the flour. Leave to mix adding the yolks. Finally add the softened butter and let it incorporate until a smooth and elastic paste is obtained. Once the dough is created you can use it for different types of recipes and shapes.

Recipe by L.Montersino

For example with this base I made the: