Pasta frolla con tuorli al cioccolato







Ingredienti:

  • 475g di farina 00 180W
  • 300g di burro (non troppo freddo)
  • 200g di zucchero a velo
  • 80g di tuorli
  • Vaniglia 
  • 1g di sale
  • 25g di cacao


Procedimento:

Mettete in planetaria: farina con burro, sale, la vaniglia ed il cacao cominciate ad impastare, dovrà risultare una consistenza di un impasto sabbiato. 
Aggiungete poi lo zucchero a velo ed infine i tuorli. Formate una palla appiattendola e mettetela a riposare in frigorifero per almeno 30 min, avvolta da pellicola trasparente.



Ingredients:

  • 475g of plain flour 180W
  • 300g of butter (not too cold)
  • 200g of icing sugar
  • 80g of yolks
  • Vanilla 
  • 1g of salt
  • 25g of cocoa


Method:

Put in the planetary mixer: flour with butter, salt, vanilla, the cocoa and begin to knead, it will have to be a consistency of a sandblasted dough. 
Then add the icing sugar and finally the yolks. Form a ball by flattening it and put it to rest in the refrigerator for at least 30 minutes, wrapped in plastic wrap.