The making of this cake is very simple, few ingredients are needed and it is quick to prepare. The result will be a cake, light and soft where the presence of hazelnuts makes it particularly good.
Ingredienti:
Preparazione:
Montate le uova con lo zucchero. Unite manualmente la farina setacciata, il burro fuso, la vaniglia, il lievito e le nocciole precedentemente tritate finemente, amalgamate il tutto e versate in teglia precedentemente imburrata e infarinata, cuocete in forno a 160° C per 35/40 minuti circa
Questa ricetta è stata presa dal blog dello Chef Sergio Maria Teutonico
"la Palestra del CIbo"
- 200g nocciole tostate
- 250g farina “00”
- 300g burro
- 300g zucchero
- 6 uova
- aroma di vaniglia
- 1 bustina lievito per dolci
Preparazione:
Montate le uova con lo zucchero. Unite manualmente la farina setacciata, il burro fuso, la vaniglia, il lievito e le nocciole precedentemente tritate finemente, amalgamate il tutto e versate in teglia precedentemente imburrata e infarinata, cuocete in forno a 160° C per 35/40 minuti circa
Questa ricetta è stata presa dal blog dello Chef Sergio Maria Teutonico
"la Palestra del CIbo"
Ingredients:
Preparation:
Beat the eggs with the sugar. Manually add the sifted flour, the melted butter, the vanilla, the baking powder and the hazelnuts previously finely chopped, mix everything and pour into a previously buttered and floured pan, bake at 160°C for about 35/40 minutes
- 200g toasted hazelnuts
- 250g plain flour
- 300g butter
- 300g sugar
- 6 eggs
- vanilla flavoring
- 15g baking powder
Preparation:
Beat the eggs with the sugar. Manually add the sifted flour, the melted butter, the vanilla, the baking powder and the hazelnuts previously finely chopped, mix everything and pour into a previously buttered and floured pan, bake at 160°C for about 35/40 minutes