The carrot cake is a very simple, soft, genuine and easy to make dessert. Rich in vitamins, light and particularly suitable for a healthy breakfast or a snack for five o'clock tea or with a coffee.
Ingredienti:
Procedimento:
In una planetaria lavorate i tuorli con lo zucchero fino a formare un composto spumoso, unite la farina di mandorle la farina normale le carote e il rum.
In un'altra bowl, montate a neve gli albumi con un pizzico di sale.
Unite, poco alla volta, gli albumi lavorando dal basso verso l'alto, al composto precedentemente preparato, stando attenti a non smontarlo.
Prendete uno stampo per torta da 24cm di diametro, imburratelo ed infarinatelo. Versate il composto nella tortiera ed infornate a forno statico preriscaldato a 180°C per 40/45 minuti circa.
Tenete presente che i tempi di cottura variano da forno a forno, sarete voi a controllare il giusto tempo di cottura.
A cottura ultimata sfornate e lasciate raffreddare prima di estrarla dalla tortiera.
Se gradite spolverate la torta con dello zucchero a velo.
- 250g di zucchero
- 250g di carote grattugiate
- 250g di farina di mandorle (oppure mandorle tritate finemente)
- 100g di farina "00"
- 6 uova (a temperatura ambiente)
- un bicchierino di rum
Procedimento:
In una planetaria lavorate i tuorli con lo zucchero fino a formare un composto spumoso, unite la farina di mandorle la farina normale le carote e il rum.
In un'altra bowl, montate a neve gli albumi con un pizzico di sale.
Unite, poco alla volta, gli albumi lavorando dal basso verso l'alto, al composto precedentemente preparato, stando attenti a non smontarlo.
Prendete uno stampo per torta da 24cm di diametro, imburratelo ed infarinatelo. Versate il composto nella tortiera ed infornate a forno statico preriscaldato a 180°C per 40/45 minuti circa.
Tenete presente che i tempi di cottura variano da forno a forno, sarete voi a controllare il giusto tempo di cottura.
A cottura ultimata sfornate e lasciate raffreddare prima di estrarla dalla tortiera.
Se gradite spolverate la torta con dello zucchero a velo.
Ingredients:
Method:
In a planetary mixer, work the yolks with the sugar until it forms a frothy mixture, add the almond flour, the normal flour, the carrots and the rum.
In another bowl, whisk the egg whites with a pinch of salt.
Add the egg whites a little at a time, working from the bottom up to the previously prepared mixture, being careful not to disassemble it.
Take a 24cm diameter cake mold, butter it and flour it. Pour the mixture into the pan and bake in a preheated static oven at 180°C for about 40/45 minutes.
Keep in mind that cooking times vary from oven to oven, you will control the right cooking time.
Once cooked, take out of the oven and let cool before removing it from the pan.
If you like, sprinkle the cake with icing sugar.
- 250g of sugar
- 250g of grated carrots
- 250g of almond flour (or finely chopped almonds)
- 100g of plain flour
- 6 eggs (at room temperature)
- a glass of rum
Method:
In a planetary mixer, work the yolks with the sugar until it forms a frothy mixture, add the almond flour, the normal flour, the carrots and the rum.
In another bowl, whisk the egg whites with a pinch of salt.
Add the egg whites a little at a time, working from the bottom up to the previously prepared mixture, being careful not to disassemble it.
Take a 24cm diameter cake mold, butter it and flour it. Pour the mixture into the pan and bake in a preheated static oven at 180°C for about 40/45 minutes.
Keep in mind that cooking times vary from oven to oven, you will control the right cooking time.
Once cooked, take out of the oven and let cool before removing it from the pan.
If you like, sprinkle the cake with icing sugar.