Ingredienti:
- 250g di latte di soia non zuccherato (oppure di mandorla)
- 20g di amido di mais
- zeste di limone
- un pizzico di curcuma (facoltativo)
- 50g di zucchero
Procedimento:
Mettere in un pentolino il latte, l'amido, il limone e lo zucchero, mescolate assieme e successivamente, portate a bollore fino a che la crema non si addensa.
Una volta addensata, se desiderate potete aggiungete un pizzico di curcuma per dare colore alla crema.
A questo punto versate la crema in una bowl con pellicola a contatto e riponete in frigorifero a raffreddare.
Ingredients:
- 250g unsweetened soya milk (or almond)
- 20g of corn starch
- lemon zest
- a pinch of turmeric (optional)
- 50g of sugar
Method:
Put the milk, starch, lemon and sugar in a saucepan, mix together and then bring to the boil until the cream thickens.
Once thickened, if you want you can add a pinch of turmeric to give color to the cream.
At this point, pour the cream into a bowl with contact film and put in the fridge to cool.
Once thickened, if you want you can add a pinch of turmeric to give color to the cream.
At this point, pour the cream into a bowl with contact film and put in the fridge to cool.